Кубрат Пулев призна, че "на 97 процента" всичко около мача му на претендент за световната титла в бокса срещу шампиона Антъни Джошуа е договорено.

Българският боксьор говори пред НОВА.

"На 97 процента мачът е сигурен, за 12 декември, сега естествено пандемията в световен мащаб е тренираме, мачкаме, трябва да прославим България, трябва да победим", зареди в свой стил Кобрата.

Преди няколко дни от щаба на Джошуа също обявиха, че на датата 12 декември мач би следвало да има, независимо дали властите във Великобритания допуснат публика в залата "O2 arena" в Лондон, или не.

Пулев предложи и монолог, който не бе свързан със спорта, а с неща около патриотизъм и обществени отговорности, в разговора за предаването "Събуди се":

"Психологията на българина все още е робовладелска, иска ми се българите да бъдат по-смели и обществено отговорни. Любовта към България трябва да се върне, не само тази към своето.

Всички са си направили къщи, а излизаш на улицата и е кал и прах. Всеки се е затворил и мисли за себе си и за децата си. Да това е важно, но трябва да се променим.

Човек трябва да работи за обществото, да бъдем полезни, ако не си направил нищо за себе си и за родината си, не си направил нищо. Има честни и доблестни българи. Когато човек е независим, той има свободата.

Човек трябва да вярва в себе си, да изисква от себе си, по този начин той се развива. Не обичаме себе си един вид.

С Андреа се разделихме. Когато човек иска да успее, може и сам, може и с човек до себе си да побеждава".