Стадион "Христо Ботев" в Пловдив може да бъде домакин на голяма боксова галавечер, съобщава местното издание "Трибуна Пловдив".

Става въпроз за мача на Кубрат Пулев с Мохамед Чар, който трябваше да се състои в "Арена София" през месец март, но пропадна заради травма на немския боксьор.

Според информацията, Кобрата и неговият мениджър Ивайло Гоцев са в заключитлено преговори за провеждането на мача на "Колежа".

Ако тази идея бъде осъществена, то това ще е първото подобно събитие в България на открит стадион, като до момента Кубрат и неговият брат Тервел направиха няколко сериозни събития, но в зали в София и Пловдив.

Също така при успех на въпросната галавечер, изразяващ се в пълни трибуни на "Колежа", то мачът между Пулев и Чар може да се превърне в най-посетеното боксово събитие в историята на този спорт у нас.

Мачът между Мохамед Чар и Кубрат Пулев ще е за "регулярната" титла в тежка категория на WBA, като роденият в Ливан боксьор трябваше да се бие в "Арена София", но контзуия в бицепса провали мача.

Това наложи Пулев да смени опонента си и да победи украинеца Игор Шевадзуцкий след съдийско решение, а очакванията са мачът за титлата срещу Чар да се състои през септември. Очаква се в близките седмици да разберем дали има възможност това да се случи на "Колежа".