Много са причините за загубата от Дерек Чисора, заяви Кубрат Пулев в първото си телевизионно интервю след мача за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Пред bTV Кобрата отново бе категоричен, че за него това всъщност не е загуба. И е било по-важно да се получи хубаво зрелище за феновете.

"Много са причините за загубата на мача. Не мога да ги нарека грешки, но в някои детайли трябваше да съм по-убедителен. Това не го усещам като загуба.

Всеки, който е гледал мача, може да си даде сметка. Звънят ми много съдии и казват "този мач да знаеш, че ти не го загуби". Както винаги, обичам да се усъвършенствам. Не е важно на кого са вдигнали ръката, а че се получи едно зрелище за публиката", каза той в предаването "Тази неделя".

Той коментира и политическата обстановка в държавата, като отправи критики към "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната".

"Нямам изкушение за политиката. Дойдоха много хора, но не ме изкушиха. Много пъти са ми предлагали да стана министър. Не мога да загърбя интереса на спортистите и да гледам нечий друг интерес. Преди време беше такава ситуацията, от много места ме агитираха. Нямам болни амбиции", отсече Пулев.

"Предвиждах, че ще се случи това с "Има такъв народ" и Трифонов. Просто не мога да повярвам, че хората му гласуваха толкова голямо доверие. Не искам да говоря срещу някого, но тотално излъга хората. Той дори не се показа, той се скри", смята Кобрата

"Аз самият гласувах доверие на "Продължаваме промяната", но виждате, че българският народ е мерилото. Хората виждат всичко. Не се справиха", каза още боксьорът.

"За мен мачът беше на кантар. Каквото и да присъдят - все е правилно. Мисля, че съм на правилния път. Доволен съм, получи се истинско зрелище. Просто трябваше да бъда много по-убедителен. Да играя с явно превъзходство, за да нямат шанс да наклонят везните в една или друга посока", добави Кобрата.