Битката на Кубрат Пулев с ММА легендата Жуниор дос Сантос отпада от плановете на българската звезда поне към момента. Кобрата трябваше да се изправи срещу Дос Сантос през февруари, след тов срещата бе отложена, а сега става ясно, че този двубой няма да се състои тази пролет, съобщава “Спортната джунгла”.

Дос Сантос подписа договор с Eagle FC - организацията на Хабиб Нурмагомедов и стана ясно, че на 20 май ще се бие с друг преминал през UFC боец в лицето на Йорган де Кастро.

Очаква се следващият мач на Кобрата да бъде през месец май. Той трябва да се бие на същата гала в Лос Анджелис, на която на ринга ще се качи и брат му Тервел. По-малкият брат ще се бие срещу Сергей Ковальов, докато все още не е ясно с кого ще бъде срещата на Кубрат.

Сред спряганите имена са Карлос Такам, Ерик Молина, Крис Ареола и Чарлс Мартин. Преди няколко години Кубрат трябваше да се изправи срещу Такам, но битката бе осуетена заради контузия на съперника. 

Последният мач по боксови правила за Кобрата бе на 12 декември 2020 година, когато той загуби от Антъни Джошуа. В края на миналата година българинът се изправи срещу ММА боеца Франк Мир в новия формат “Трайъд Комбат”, нокаутирайки го за едва две минути.