Кубрат Пулев потвърди голямата новина, че ще се бие за световна титла.

Кобрата би трябвало да се изправи в края на март срещу германеца Махмуд Чар за регулярния пояс на WBA.

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", коментира Кубрат Пулев след церемонията по раздаването на наградите на ОСК ЦСКА.

Регулярната световна титла се държи от Чар, а абсолютен шампион на организацията е Олександър Усик. Преди няколко месеца WBA реши, че регулярната титла ще бъде анулирана и организира обединителен мач между носителя към онзи момент Даниел Дюбоа и Усик.

Междувременно Чар, който придоби титлата през 2017 г., но я загуби 4 години по-късно заради неактивност, обжалва и съдът му възстанови правата му на шампион.

"Всичката любов на българите се връща, след като съм я показал. Господ изпитва всеки един от нас колко силно желае това, което иска да направи. Няма невъзможни неща. Дава ми се шанс отново за трети път да се боря за световна титла. Природата изпитва всеки един от нас. Опитвам се с примера си да покажа на младите, които ще са бъдещи шампиони. Вярвам, че ще успея. Няма начин да няма начин, това е моето мото. Въпросът е да го открием", завърши Пулев.

Последният мач на Кобрата на професионалния ринг бе през декември 2023 г., когато победи по точки Анжей Вавжик на галавечер в Коста Меса.

Досега 42-годишният Кубрат е имал два шанса да се бие за световна титла, но загуби с нокаут от Владимир Кличко и Антъни Джошуа.