Братята Кубрат и Тервел Пулеви, заедно с опонентите им застанаха пред медиите на официалната пресконференция преди галавечерта в "Арена София" на 30 март.

Промоутърът Ивайло Гоцев обяви и нейното име - "Against all odds", или против всички прогнози.

Първоначално това трябваше да е галавечер с мач за титла, в който Курабт Пулев да се изправи срещу Махмуд Чар, но заради травма на противника му, мачът пропадна.

До последно не се знаеше дали изобщо събитието ще се проведе, но в крайна сметка украинецът Игор Шевадзуцкий се съгласи да се изправи срещу Кобрата. Самият Кубрат заяви, че няма особен смисъл от дълги приказки, а също така обеща шоу за всички зрители.

"Аз обичам да говоря по същество. Галата ще бъде зашеметяваща и интересна за всички. Ще има интересни битки, които ще бъдат интересни дори и за тези, които не са огромни фенове на бокса.

Новият ми опонент е подготвен и във форма, играл е само преди месец. Благодаря му, че бързо прие нашата покана, защото трябваше да се взимат бързи и емоционални решения.

С Махмуд Чар имам насрочен мач за титлата през септември. Пожелавам му пълно възстановяване, след което ще видим дали нещата ще се случат по план".

Снимка: Bulphoto

На галата ще има общо осем мача, като освен от Кубрат и Тервел, българско присъствие ще има от Кирил Русинов, Петър Драганов, Боби Велев, дебютантът на професионалния ринг Даниел Асенов и Слави Аврамов.

Подгряващата среща на мача на Кубрат ще бъде с участието на неговия брат Тервел, който ще се изправи срещу камерунецът Роли Ламбърт.

"Благодаря на всички. Благодаря на хората, които ми помогната с визата, защото не бе лесно да я получа.

Познавам опонента си от брат му Кубрат. Много добре помня Кубрат и какъв боксьор е, за мен е чест да се бия с неговия брат", заяви африканският опонент на Тервел.

Самият Тервел, за когото това ще е 20-и мач на професионалния ринг заяви:

"Добре дошъл на моя опонент, Радвам се, че прие поканата за този мач. Той е добър и труден опонент.

Подготвил съм се здраво, но вярвам, че и той се е подготвил. Няма подценяване и ни очаква здрав сблъсък. Няма смисъл от приказки и излишни приказки. Остава само кантарът и идва ред на мачовете, благодаря".

Снимка: Getty images