Кубрат Пулев призна, че мачът му за световната титла срещу Антъни Джошуа е на 90% договорен.

Преди седмица той публикува афиш в собствения си фейсбук профил за мач срещу британеца в Истанбул, а мнозина помислиха, че това е ясен знак за финализирани преговори.

Мачът обаче все още не е факт, като мениджърите на двамата - Ивайло Гоцев и Еди Хърн, уточняват последните детайли.

Международната боксова федерация пък официално обяви разпределението на общия хонорар за мача. Шампионът Антъни Джошуа ще вземе 65% от него, а останалите 35% са за Пулев. За сравнение, Кобрата взе едва 20% от хонорара в мача си срещу Кличко преди 6 години.

Тук става въпрос за официалния хонорар. Отделно двамата ще имат приходи от телевизионни права, но доста по-сериозен процент от тях ще отидат при шампиона Джошуа, което е напълно логично, защото той е световната звезда в този сблъсък.

"Надяваме се да се случат нещата в Истанбул и да се проведе мачът на стадиона там, защото е най-близкият вариант до България и ще бъде горе-долу все едно сме тук.

Мачът почти е договорен, аз се подготвям, предполагам, че и той се подготвя. Смятам, че е въпрос на време мачът да се състои. Договорите не са подписани, но има срок до края на месеца, в който трябва това да се случи.

Говорили сме с Еди Хърн, той каза, че е ок с Турция, с Истанбул. Естествено, нещата трябва да се договорят и ще стане факт. Ако случайно не се получат нещата в Истанбул и има някаква спънка, смятам, че може да бъде и в Саудитска Арабия", заяви пред БНТ Пулев.