Кубрат Пулев възнамерява да се обърне към IBF по въпрос с отложения му мач срещу Антъни Джошуа, призна родният боксьор пред "Тема Спорт".

Двамата трябваше да се изправят един срещу друг след три дни в Лондон, но пандемията от коронавирус отложи мача им.

До този момент нова дата няма, а Антъни Джошуа не спира да говори за евентуалния си мач срещу Тайсън Фюри, тотално пренебрегвайки Кобрата.

Родният боксьор заяви, че ще изчака до края на месеца, след което ще се обърне към ръководителите в IBF. Именно от Международната боксова федерация задължиха Джошуа да се бие с Кобрата, иначе в противен случай той щеше да изгуби пояса си.

Ако до такъв мач не се стигне, до поясът на британеца ще бъде отнет и за него ще спорят Кубрат Пулев и следващият претендент Чарлс Мартин.

"Чакаме! Не знам какво чакат те, че нямаме дата и място. Антъни продължава да си прави каквото иска, говори само за 2021-а и Фюри, не разбирам какво става.

Боб Аръм правилно им каза, че това са фалшиви новини и такъв мач няма. Ако Джошуа не иска да играем, да овакантява и да се бия с Чарлс Мартин. За мен не е проблем.

Ще говорим с адвокатите и ако скоро няма развитие, ще задвижим нещата в посока IBF. Предполагам, че най-късно до края на месеца трябва да се разберем, иначе се насочваме към друга посока. Не разбирам какво чакаме.

Да, той е шампион, но не може вечно да си прави каквото иска. Ако иска да е истински шампион, да се изправи срещу мен, защото имаме договор и не ми е ясно какво чакаме.

Коронавирусът е само оправдание. Аз чета във всичко това само и единствено страх. Ако си истински шампион, Ей Джей ела да играем. Толкова пък да го е страх, не го разбирам. Явно трябва да започнем работа с адвокатите, защото времето върви и не знам какво правим, само се мотаем".