Кубрат Пулев отпътува за Лондон, където в събота ще се изправи срещу британеца Дерек Чисора в "О2 Арена".

По традиция брат му Тервел бе с него, а предстоящата битка срещу Чисора ще е втора за Кобрата с този съперник. Двамата се срещнаха и през 2016- в Хамбург, когато българинът спечели с единодушно съдийско решение.

Родният боксьор обаяви, че е пределно мотивиран да докаже на всички, че е доста по-добър от онзи мач преди 6 години, когато спечели категорично.

"Мотивацията ми е малко по-различна със същия съперник. Готов съм да докажа, че съм значително по-добър, от предния път. Няма човек, който може да ми оспори първата победа над Чисора. Спортът не е война! Точно обратното на войната. В крайна сметка е важно участието. Това е участието. Но, той е такъв стил. Харесвам, го. Казах му, че не може да обещава неща, които не може да изпълни. Не знам какво гаранции дава.

Пълните трибуни в "O2 Арена" не ме плашат! Много е важно е съдиите да присъждат обективно. Ако съм загубил, дайте ми загуба. Важно е реферът да не пречи. Вече съм доста опитен. Моят тим сме доста задружни, сплотени и единни. Не виждам какво може да ни бутне. Имам опасения единствено от съдиите, защото сме в Лондон.

Чисора твърди само: "Нокаут, нокаут..",. Той вероятно си мисли, че не може да ме победи, ако не ме нокаутира. Схванал е наполовина, че съм по-бърз, по-силен и няма как да ме победи", сподели Пулев.

В същото време Дерек Чисора подгря своите фенове с публикация в социалните мрежи, която гласеше:

"Когато публиката започне да пее тази хубава песен "О, Дерек Чисора", всички планове за мача излитат през прозореца. Ще спра Кубрат Пулев в "O2" пред моите собствени фенове. Ще ви хареса".