Кола блъсна на улицата и уби Пернел Уитакър, един от най-успешните боксьори извън тежка категория в историята.

Трагичният инцидент е станал на булевард "Нортхемптън" във Вирджиния Бийч, недалеч от дома на легендата. Той е роден и живя почти през целия си живот именно там.

55-годишният американец бе треньор в последните години и е работил с асове като Флойд Мейуедър, Жоел Хулио и т.н. Като боксьор стана олимпийски шампион през 1984-а, а после притежаваше световните титли в няколко от версиите в средните категории. В един период, в края на 80-те, става неоспорим шампион с четирите възможни пояса едновременно.

Има само четири загуби в кариерата си (41 победи), като те са само от асове - Оскар де ла Оя, Феликс Тринидад, Хосе Рамирес и Карлос Кохорес.

Наричан в бокса Сладкото грахче, той е смятан за един от най-техничните боксьори в историята. Флойд Мейуедър го прибавя няколко пъти към щаба си преди големи мачове, за да работи върху техниката и отбраната си. Уитакър е смятан за "крал на отбранителния бокс".

Трагичният инцидент, отнел живота му, шокира бокса.

Мейуедър публикува в профила си снимка с Пернел и кратък текст, пълен с огромна тъга.

Шофьорът на автомобила, който отне живота на големия боксьор, не е избягал от мястото на инцидента. Той е изчакал органите на реда и е свидетелствал.

Според първите информации, водачът на колата няма вина - Уитакър е пресякъл неправилно булеварда.