Конър Макгрегър се оттегля от ММА битките, след като изненада света на бойните спортове с изявление в Туитър профила си от рано тази сутрин.

То се появи минути след горещи битки от галавечерта UFC 250, тъкмо в разгара на обсъждането им от феновете на този спорт из социални мрежи и интернет.

"Хора, това беше! Отказвам се, дотук бях с битките! - написа Конър. - Благодаря за невероятните спомени и изживявания. Какво приключение беше само, а!? Ето снимка с майка ми (прикачена в публикацията) след една от титлите ми. Избери къде искаш да живееш по света Магс (името на майка му), и ще го имаш!"

Не е много ясно дали точно в семейството му не е причината за сензационното оттегляне, за което нямаше никакви индикации от Макгрегър. А и доколко това е окончателно решение.

Ирландецът вече веднъж обяви, че се отказва от ММА през 2016-а, но се завърна около година по-късно.

"Това е Конър, такъв си е - беше видимо изненадан Дейна Уайт, шефът на UFC. - Така прави нещата той и никой не може да му влияе.

Той е много сериозно разтърсен от събитията в последните месеци, от пандемията и забраните за пътувания. Напълно е възможно и това да е причина за решението."

Макгрегър се оттегля (ако е окончателно) с баланс от 22 победи и 4 поражения в UFC, като най-паметен остава мачът му с Хабиб Нурмагомедов, който загуби.

А поражението бе последвано от сцени извън клетката, където се стигна до разправа и размяна на удари между хора от двата щаба. Двамата бойци бяха наказани за по 9 месеца.