Бащата на Хабиб Нурмагомедов - Абдулманап, публикува съобщение в социалните мрежи, насочено към Конър Макгрегър.

"Аз прощавам обидните думи на Конър Макгрегър. Искам всичко да остане в миналото. Трябва да анализираме ситуацията и да взмемем своите поуки от случилото се".

Именно думите на Макгрегър в месеците преди мача бяха причината за омразата към него от страна на Хабиб и последвалите ексцесии. Ирландецът доста пъти обиждаше Нурмагомедов заради религията и произхода му.

"Аварския орел" все пак си отмъсти в октагона, задушавайки Макгрегър в четвъртия рунд, а след това се нахвърли и на щаба му.

Хабиб бе разкритикуван остро за действията си от своя баща. Пред руските медии той заяви:

"Ще бъда суров с него, предупредих го. За мен дисциплината е най-важното нещо. Можеш да правиш всичко в октагона, но извън пределите му има цивилни, има жени и деца, някой може да пострада. Това е недопустимо".

Междувременно стана ясно, че след проведения задължителен медицински тест след мача, Конър Макгрегър е получил забрана да тренира до 28 октомври и да се бие поне месец.

Нурмагомедов няма подобни проблеми, но неприятностите за дагестанеца са от друго естество.

Той очаква своето наказание от UFC и Атлетичексата комисия на Невада заради изцепките си.

Нурмагомедов със сигурност ще бъде глобен. Шефът на UFC Дейна Уайт каза, че сумата ще е поне 250 000 долара.

Освен това веротността американската виза на боеца да бъде отнета е сериозна. Ако това се случи за период по-дълъг от година, той със сигурност ще се прости с титлата си в лека категория.