Конър Макгрегър за първи път проговори за боя, в който бе победен от Хабиб Нурмагомедов и не успя да отнеме титлата от дагестанеца в ММА.

Мачът стана световна тема в спорта не само с победата на Хабиб, но и скандалите след края, в които имаше удари от и срещу зрители, както и обвинения от Нурмагомедов за думи, изречени от ирландеца.

Макгрегър анализира боя, като заключи, че е победен "честно и напълно справедливо". Ето го детайлно:

"Рунд 1

От спортно-техническа гледна точка бе негов - написа Конър в инстаграм профила си. - Имаше превъзхождаща позиция край оградата на октагона. Не ми нанесе поражения, нито пък взе някакво предимство, но позицията му бе превъзхождаща.

От гледна точка на бой, първият рунд е мой. Реални удари в целта и опит за близък контакт - от мен. Силен ляв прав, коляно в главата и нисък удар, плюс лакти във всеки клинч. Той просто ми държеше краката през целия рунд край оградата.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Рунд 2

Той опитваше да избяга из клетката, след което обаче ме намери с много силен десен, което промени целия рунд. Страхотен удар.

Аз се възстанових бързо и опитах нов близък контакт, но той отново се гмурна долу. Това бе умен ход, а рундът бе доминиран от него. Никакъв спор.

Тук вината е моя. Не отдадох достатъчно значение на ударите му от изправено положение в подготовката, а се концентрирах върху борцовата техника. Това няма да се случи повече.

Бях твърде дефанзивен, това също е моя грешка. Не се доверих на това, което умея, а слушах съвети...

Рунд 3

След най-лошия рунд в кариерата ми, аз се завърнах и спечелих този рунд. Атакувах, търсих контакта, притисках.

Снимка: Getty images/ Guliver photos

Рунд 4

Отново по моя вина, не продължих започнатото в рунд 3. Той отново се гмурна в краката ми, попаднах в лоша позиция, а оставаха над три минути. Но позицията бе сравнително стабилна, с гръб към оградата.

Тук обаче допуснах фатална грешка, допускам ръката му и оставям гърба си уязвим, след което съм победен - честно и заслужено.".

Това е пълната картина на боя, видян през очите на Конър Макгрегър.

В допълнение, ирландецът казва:

"Ще бъда далеч по-подготвен, ако получа реванш. Ако няма такъв, няма проблем. Продължавам по пътя си и ще победя следващия, който се изправи срещу мен."