Антъни Джошуа се появи на протест на привърженици на движението Black Lives Matter (Черните животи са важни) в Уотфорд.

Боксовият шампион е израснал и все още живее в лондонското предградие, където огромната част от населението е от тъмнокожи.

30-годишният Джошуа бе посрещнат с овации от хилядната тълпа, качи се на трибуната и говори пред хората. Той прочете поема по темата с расизма, която бе донесъл на лист, а след това заговори вече от сърце, без да чете.

"Вирусът е пандемия определено - каза с микрофон в ръка световният шампион в тежка категория. - Този вирус е извън контрол. И не говоря за коронавируса. Говоря за расизма. Той е пандемия, която отдавна е неконтролируема.

Ние сме заедно срещу този вирус, който отнема животите на млади, стари, богати и бедни. За него няма извинение, няма граници и социални слоеве. Той се разпространява навсякъде.

Забавно е как правителствата се опитват да спрат движението ни, наричайки протестите незаконни. Използват обяснението, че те нарушават социалното дистанциране и мерките срещу пандемията.

Не се крийте зад такива аргументи, господа! Кажете ни защо наистина се страхувате от нас!?"

По време на протеста Джошуа бе с предпазна шина на лявото коляно и хора от щаба му помагаха да ходи. Преди няколко дни снимки на един английски вестник показаха същата лонгета на крака му и при разходка из улиците на Лондон.

Импресариото Еди Хърн обясни, че наистина има травма - коляното е усукано и Антъни няма да може да тренира между 4 и 6 седмици.

Вероятно ще поднови нормалната си подготовка едва в края на юли, което на практика изключва пренасрочването на мача с Кубрат Пулев за по-рано от септември.