55-годишният Найджъл Бен се оттегли от мача, с който трябваше да се завърне в професионалния бокс.

Легендата тренираше за бой със Сакио Бика на 23 ноември в Бирмингам, но по време на подготовката е получил контузия в рамото. Последната му среща бе през далечната 1996-а и Британският боксов съвет се възпротиви яростно на подобно завръщане на ринга, но въпреки това Бен бе готов да го направи.

"За съжаление рамото ми не издържа и не мога дори да нанеса удар с дясната си ръка - обяви в официално съобщение Найджъл, бивш световен шампион в средната категория. - С това приключвам, не само за този мач, но и с бокса. Явно не е било писано да изляза още веднъж на ринга. Исках да покажа на всички, че мога да го направя, но... Предавам щафетата на сина ми Конър, който ще носи с гордост фамилията ни в спорта".

Бен бе преминал всички задължителни тестове и нямаше здравословен проблем да се бие професионално. Той е в невероятна форма физически, но травмата го спря от мача.

Британският боксов съвет аплодира решението на ветерана, като през цялото време от обявяването на мача до днес, организацията бе твърдо против излизането на ринга на човек на такава възраст.