Нелепа и тежка контузия беляза централния бой в галавечерта UFC Vegas 54, точно когато сблъсъкът на Ян Блахович и Александър Ракич обещаваше да стане голямо зрелище.

След два рунда, в които имаше размяна на ритници, а австриецът Ракич напипа слабост у съперника с борцови прийоми, той отстъпи рязко към въжетата и коляното му блокира.

Беше неочаквано, а победата дойде сякаш като изненада и за свърхконцентрирания поляк Блахович, който първо не разбра какво точно се случва.

ВИЖТЕ КАДРИ ОТ БОЯ, КАКТО И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЗРЕЛИЩА ОТ НОЩТА В UFC>>>

Сега Блахович вероятно ще получи шанс за реванш срещу шампиона в категорията Гловър Тейшейра, ако той успее да победи Иржи Прохазка. Тейшейра спечели срещу поляка през октомври, нанасяйки му шеста загуба в клетката на UFC.

В други мачове от галавечер UFC Vegas 54 също имаше какво да се види, ако сте любители на бойните спортове.

Райън Спан приложи "гилотина" за учебник на Йон Кутелаба още в първия рунд, а Дейви Грант добави още един нокаут към нарастващата си репутация на човек, с когото трябва да се внимава. Той подготви Луис Смолка с ритник в прасеца, а след това го повали и прати дори в безсъзнание за няколко секунди.

Световната №1 в ранглистата на най-леките при жените - Катлин Чукагиян, имаше нужда от неединодушно съдийсто решение, за да победи Аманда Рабис в много корав мач от програмата на галата.