Боксът в тежка категория ще има своя абсолютен шампион след близо 10-годишна пауза! Това стана факт, след като Тайсън Фюри и Олександър Усик най-накрая постигнаха договорка за обединителен супермач.

Британецът притежава пояса на WBC, а украинецът държи титлите на IBF, WBA и WBO. Очакваният с огромен интерес двубой ще бъде на 29 април на стадион "Уембли" в Лондон.

До сделката се стигна, след като от щаба на Усик се съгласиха разпределението на наградния фонд да бъде 70:30 в полза на Циганския крал.

Новината съобщи ESPN, цитирайки боса на WBA Хилберто Мендоса. Очаква се единствено подписването на договора, което се смята за формалност. Това ще стане в началото на работната седмица, като тогава ще бъде дадена информация и за билетите.

За договорката потвърдиха официално и от щаба на Усик. И отправиха едно предизвикателство към Фюри - да дари 1 милиона паунда от хонорара си в полза на украинския народ.

"Хей, алчен Шкембак, приемам предложението ти да се бия на 29 април на "Уембли" и парите да са разделени 70:30, но ще обещаеш да дариш 1 милион паунда на Украйна веднага след битката. И за всеки ден от закъснението ще плащаш 1% от приходите си на украинския народ. Сделка????", написа Усик в Instagram.

Очакванията на всички са двубоят между двамата безспорно най-добри боксьори в тежка категория в момента да счупи всички рекорди по интерес, а приходите да са колосални.