Пандемията от коронавирус роди криза и в световната федерация по кеч, която е сред най популярните спортни институции в САЩ.

Дългогодишният собственик Винс Макмеън се принуди да освободи 20 от кечистите, сред които и българинът Мирослав Барняшев, който се бие под псевдонима Русев.

Сред напусналите е и олимпийският шампион Кърт Енгъл, който наскоро си осинови дете от България. Бившият борец е сред най-популярните лица в историята на кеча, но от няколко години изпълняваше ролята на ръководител във федерацията, а не активен кечист.

Освобождаването на Русев не е изненада, тъй като българинът преди няколко седмици обяви в социалните си профили, че се е насочил към други проекти.

Пловдивчанинът имаше интересна кариера в WWE като от един най-мразените от феновете се превърна в един от най-обичаните през последните години. Със сигурност липсата му ще се усети в препълнените кеч зали на американска земя и останалия свят.

Със сигурност един ден Русев ще се завърне в кеча по един или друг начин, тъй като това е често срещана практика в световната федерация. Зрелищните завръщания са част от поддържането на шоуто, а 34-годишният Мирослав ще взриви залата поне още веднъж.

Другите освободени кечисти са Дрейк Маверик, Зак Райдър, Кърт Хоукинс, Карл Андерсън, Люк Галоус, Хийт Слейтър, Ерик Йънг, Роуън, Сара Лоугън, Ню Уей Хосе, Майк Чиода, Майк Канелис, Мария Канелис, ЕС3, Ейдън Инглиш, Лио Ръш, Примо и Епико.