В Интервю за Bulgaria on Air родната звезда в супертежка категория на професионалния бокс Кубрат Пулев изрази надежда, че ще получи нова възможност да се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа.

Двамата трябваше да се бият на 28 октомври 2017 година в Кардиф, но Кобрата се отказа поради контузия. Сега на британеца му предстои защита на титлата срещу Александър Поветкин, а Пулев ще се бие с братовчеда на Тайсън Фюри - Хюи, на 27 октомври в София.

"Въпреки че се контузих, мач с Антъни Джошуа ще се състои, няма как да избягам от него, аз ще го търся", коментира Пулев.

"Колкото и на някои хора да им се струва невероятно и аз съм човек, макар че съм почти суперчовек, и аз се контузих, каза с усмивка Кубрат. - И преди имаше хора, които не вярваха, че ще има мач с Кличко. Сега казвам че и този мач ще се състои и той наближава. Просто и двамата трябва да победим - той Поветкин, аз - Фюри. Нека не слагаме яденето преди тигана."

Кобрата не е обиден на онази част от българската публика, която определи контузията му като знак за уплах, пише Sportal.bg.

"Хората си говорят. И аз съм говорил много глупости, когато не внимавам, когато не съм запознат. Човек е готов да избълва хиляди глупости. Това не ме обижда.

Това е нормално, аз приемам хорската критика. Макар и тя да е безпочвена, аз я приемам като нещо нормално. И дори да е злобна и завистлива, аз ги съжалявам тези хора. Не се озлобявам, а им благодаря, че мислят за мен. Когато критиката е градивна, аз мога само да им благодаря.

Аз ги обичам хората, въпреки че някои са злобни, завистливи и т.н. Ние сме хора преди всичко, малко или много в един даден момент всеки е почти близо до животното. Така сме устроени", заяви Пулев.

Той отговори и на въпроса до кога ще остане на профи ринга. "Докато побеждавам. Когато побеждаваш - продължаваш. Като не победиш няколко поредни пъти, както стана с Кличко, просто виждаш, че няма смисъл повече. Аз се чувствам много силен, но рингът ще покаже", завърши Кубрат Пулев.