Eкипът на Кубрат Пулев е атакувал с петиция Международната боксова федерация (IBF), с която иска да спре реванша на шампиона Анди Руис с претендента Антъни Джошуа.

Настоява се Руис незабавно да се бие за защита на титлата на организацията срещу българина. Новината съобщава "24 часа".

В петицията се твърди, че Кубрат е в правото си на незабавен мач, като е спечелил два елиминационни боя на IBF - на 27 октомври 2018 г. срещу №3 в ранглистата Хюи Фюри и на 7 май 2016 г. срещу Дерек Чисора.

Агентът на Джошуа Еди Хърн реално отписа такава възможност и говори за реванш срещу Руис още тази есен. Но именно това атакува екипът на Пулев.

"Чакахме достатъчно. Времето дойде! Анди Руис е задължен да се бие с претендента на IBF, който се казва Кубрат Пулев", обяви легендарният промоутър Боб Аръм, който ръководи агенцията Top Rank, грижеща се за интересите на българската звезда в бокса.

"Еди Хърн си управлява нещата в тежката категория, все едно му е частно предприятие - каза Ивайло Гоцев от агенцията Epic Sports, притежаваща също правата на Пулев. - IBF е организацията, която не прави прецеденти със своите правила.

И според правило 5.А.1, клаузата на Руис за реванш срещу Джошуа няма влияние върху задължението му да защити титлата си срещу претендента на IBF. Заради това IBF трябва да спази правилника си."