Кубрат Пулев вече няколко дни е в Лондон, където продължава тренировките си в навечерието на така очакваната битка с Антъни Джошуа. Двамата боксьори от тежка категория ще се изправят един срещу друг в събота, почти шест месеца след първоначално планираната дата за двубоя помежду им, както и в доста по-различни условия, но важното е, че този мач ще се състои. 

Българският боксьор даде интервю за официалния канал на Matchroom Boxing - агенцията, която организира събитието и която посредством Еди Хърн представлява Джошуа. Кобрата показа самочувствие и увереност, че ще вземе шампионските титли на британския фаворит. 

"Щастлив съм, че най-сетне този мач ще се състои. Но след победата ще бъда наистина, наистина, наистина щастлив", започна интервюто Кубрат като добави, че този двубой се простира много отвъд бокса и е за всички българи, които той иска да ощастливи с победа срещу Ей Джей.

"Не беше лесно, защото всичко бе различно. Трябваше да бъдем изключително внимателно. Но ситуацията е такава и трябва да се справим с нея. Но въпреки това направихме добра подготовка. Битката обаче си е битка и съм доволен, че ще можем най-сетне да се боксираме. Макар и в неособено приятна ситуация", коментира Пулев ситуацията с пандемията и как тя се е отразила на подготовката му. 

"Ще бъда напълно различен спрямо онзи мач с Кличко. Много по-опитен съм. Сега ще бъда един нов Кубрат Пулев. Чувствам се добре, здрав, щастлив и силен. С много енергия и сила. Смятам, че с този мач ще се бия с Тайсън Фюри, защото ще спечеля срещу Антъни Джошуа", продължи Кобрата и сподели, че за него не е от значение как ще играе Джошуа, защото ако самият той е на ниво, ще победи.

Най-добрият ни боксьор говори и за покойния си баща, подчертавайки, че е сигурен, че заедно с Тервел Пулев го правят много щастлив 

"Сигурен съм, че той иска да победи заедно с мен в събота вечер", каза българинът.

"Не вярвам, че ще има мач между Фюри и Джошуа, защото аз ще победя. Срещу Анди Руис той показа доста грешки и по-слабата си страна. Това е нещо, от което не се е отърсил още", анализира Джошуа той.

"Няма значение дали феновете дават предимство на Джошуа. За мен е важно моето представяне. Подготовката и стратегията ми. Би било нещо наистина голямо да стана световен шампион. Светът се нуждае от нов шампион като мен", смята още българинът.

"Аз съм новият световен шампион и идвам за теб", бе финалното послание на Пулев към съперника му.