Кубрат Пулев даде интервю, в което говори за шансовете си отново да се бие за световната титла в тежка категория на професионалния бокс. Най-добрият и опитен български боксьор припомни, че има предложение за среща с Дерек Чисора, когото вече е побеждавал по-рано в кариерата си.

“На посрещането на летището казах на журналистите - имам предложение за мач с Чисора, който вече съм побеждавал. Не ми се струва толкова интересен, но не е изключен такъв двубой съвсем скоро. Аз се чувствам добре, просто въпросът е в това, че няма да имам почивка. Той е краят на юли месец и трябва да започне веднага. Ще го мислим, в момента сме в супер напреднали преговори и трябва да взема решение до дни”, заяви Пулев.

В средата на месец май той победи със съдийско решение Джери Форест в Калифорния. Това бе и първият му мач след загубата от Антъни Джошуа през декември 2020 година и извън формата “Triad Combat”.

“Няма значение съперникът. За мен е важна световната титла, да я донесе мв България и да дадем допълнително самочувствие на народа. Няма нищо лично, за мен това е спорт, а не война. За мен е важна победата, важна е личностната победа”, допълни Кубрат.

41-годишният българин има 29 победи и 2 загуби на професионалния ринг, като и двете бяха в битки за световната титла в тежка категория. Освен от Джошуа, той загуби и от Владимир Кличко в Хамбург през 2014 година.