Родната боксова звезда Кубрат Пулев изненадващо попадна сред вариантите за нов съперник на световния шампион Тайсън Фюри.

Това се случи след публикация на "Boxing TV" в социалните мрежи, в която се твърди, че Фюри и Пулев са на финалните преговори за мач в Абу Дабу през юни.

Фюри трябваше да се срещне в суперсблъсък с Олександър Усик през април, победителят от който щеше да прибере всички пояси в тежката категория на бокса.

Мачът обаче пропадна, а като причина бе посочена неразбирателство в хонорарите, като двата лагера взаимно се обвиняваха.

Провалът на преговорите остави Фюри без съперник за следващите месеци, което очевидно го е накарало да потърси друг боксьор, а сред вариантите е бил и Пулев.

Разбира се, тази на пръв поглед шокираща новина няма никакво потвърждение от нито един от двата лагера, но все пак е любопитно, че от нищото Кубрат попадна в полезрението за съперник на Фюри,

Ако такъв сблъсък се осъществи, това ще е трета битка за световната титла за Пулев след тези срещу Владимир Кличко през 2014-а и Антъни Джошуа през 2020-а.