Кубрат Пулев призна, че да мисли за мача с Антъни Джошуа в момента като за нещо важно би било егоистично.

"Ще означава, че изобщо не съм в час", каза боксьорът в интервю пред колегата Иван Боянов от btv. То бе направено в напълно празната зала на братя Пулеви, която в момента е под карантина, според мерките, наложени у нас от извънредното положение.

"Ситуацията хем е смешна някак, хем е много сериозна и трагична - каза Пулев. - Това, което се случва в тази зала е тъжно, ехото е голямо - няма нито един човек. Съобразихме се със закона.

Българинът в тези дни доказа, че когато има общи правила, той разбира за какво става дума.

Спортът е назад в моите мисли.

През ден идвам да поддържам физиката, хората трябва да намерят начин да спортуват, дори и вкъщи, призовавам ги да го правят."

Естествено, темата на годината в бокса, особено за нас българите, е мачът за световната титла срещу Антъни Джошуа.

Той трябва да е на 20 юни в Лондон, но това изглежда невъзможно да се случи при събитията в света около пандемията с вируса Covid-19.

"Мачът няма как да се осъществи тогава, ние не можем да се подготвим адекватно като спортисти - каза Пулев. - Аз мога да тренирам, готов съм да се бия и при тези условия. Но е ясно, че няма да е нито юни, нито юли, нито август...

Да се надяваме всичко да се нормализира след това икономически, но това ме съмнява.

Но моят мач е една троха в нещата, които предстоят, егоистично е да мисля за него. Ако кажа, че той е важен в момента, ще означава, че изобщо не съм в час..."