Кубрат Пулев говори пред Нова дни след 40-ия си рожден ден (на 4 май), опитвайки да анализира в ретроспекция случилото се досега в живота и кариерата му.

Не подмина темата за баща му, за отдадеността на каузата на България, а и за това готов ли е да стане родител.

"Защо обичам България? Идва ми отвътре, смятам, че няма по-ценно и велико нещо. Естествено, да имаш деца, финансови и лични успехи, също е важно... Но това са дребни неща. За мен идеята е родината, то е по-голямо", каза боксьорът, който през декември 2020-а загуби мач за световната титла в тежката категория срещу шампиона Антъни Джошуа.

"Почти никога не съжалявам за нищо, така е трябвало да стане - върна лентата назад Пулев. - Ние сме на тая земя, за да се научим, да направим нещата.

Господ ти дава абсолютно всичко, ти решаваш кое да вземеш, кое да откажеш. На мен ми е дал прекалено много даже. Отказвал съм неща, много неща... Много изкушения съм имал.

Затова сме хора и имаме морал, ценности, за да ги спазваме. От моя баща сме научили това - да бъде доблестни, стойностни и истински хора. На никого да не дължим нищо."

Спомените продължиха, а Кубрат показа и снимки от детските години, както и фотографии на семейството.

"Не бяхме богато семейство, даже напротив. Но във всички трудности сме били заедно с брат ми и сестрите ми, преживявали сме заедно - разказа Кубрат. - Двете мании на баща ми бяха боксът и книгите. Купуваше стари книги, водеше ни по "Славейков"... Израснали сме с хиляди томове книги.

Той ни запали по историята, казваше, че всеки българин трябва да знае историята. Обясняваше ни защо ни е дал тези имена. Аз като бях малък, малко ме беше срам - в училище като кажеха "Кубрат" и децата се смееха, не е често име. Но после осъзнах какво е това, защо е такова името ми."

Брат му Тервел се включи във видеовръзка и пожела скоро Кубрат да го направи чичо с първото си дете. И отговорът не закъсня:

"Въпрос на време е за деца. Готов съм от 30-годишен, но обстоятелствата така се стекоха... Имах неразбирателство с човека до мен по тази тема."

А какви са плановете на ринга?

Кубрат не отрече, че вече се работи по следващия му мач, но спря дотам.

"Спрягат се вече имена за следващия ми съперник, аз трябва да съм готов. Когато е сигурен противник, ще го кажем. Не ме притеснява никой, не ме е страх от никого. Може би единствено от Господ."