Кубрат Пулев се прибра в България след мача си в тежка категория срещу Дерек Чисора в зала "О2 Арена" в Лондон.

Родният боксьор загуби със съдийско решение, което не бе единодушно, но смята, че той е заслужилият победител. Кубрат изтъкна, че е трябвало "да размаже" своя съперник, за да не оставя решението на съдиите.

Сподели, че Чисора му е отказал трети мач в разговор след сблъсъка и че не изглежда реалистично следващия му сблъсък да е в България.

"Чувствам се супер, като има такава подкрепа. И в залата имахме невероятна подкрепа. Идваха хора и от Щатите, и от България, чувствах се уникално. Мачът не беше лесен, но ние си празнувахме като победа. Без значение на кого са вдигнали ръката, аз съм доволен от моето представяне. Имаше много неща, които можех да направя, и имах потенциал да направя. На Чисора това му е максимумът

Не беше лесно от гледна точка на това, че не беше просто спорт, а май наистина беше леко като война. Аз лично съм доволен.

Не успяхме да направим толкова много анализи след края на мача, но има време за това. Той не ме изненада с играта си. Не беше толкова пасивен, колкото на вас ви се струва. Притиснах го и беше до голяма част във въжетата. Не беше чист и красив бокс. Съдията някои неща ги наблюдаваше, а други ги санкционираше, както му изнася на него. Не се чувствам ограбен, а зареден и с опит от срещата.

Той дойде в съблекалнята и ми предлагаше бургери. Вечерно време аз няма как да ям бургери. Попитах го да правим трети мач, а той съвсем уклончиво отказа. Това е нормално, на него му беше изключително тежко. Видяхте, че откраднаха победата. Винаги първо търся причините в себе си, а след като ги открия, ги търся другаде. Нямам намерение да се пенсионирам. Чувствам се супер и видяхте, че кондиционно съм супер. Можех да изиграя 15 рунда, но трябваше да съм супер убедителен и да го размажа, за да не оставям решението да е на съдията.

Би било голямо удоволствие за мен следващия ми мач да е в България, но не изглежда осъществимо. Не вярвам и той да се съгласи.