Кубрат Пулев постигна най-трудната си и най-сладка победа в професионалния бокс, като нокаутира в седмия рунд румънеца Богдан Дину. Мачът в Коста Меса, Калифорния, се превърна в драма, екшън със спорни моменти и много кръв по ринга.

Успехът е 27-ми за Кобрата при професионалистите и веднага след мача агенцията Top Rank обяви, че следващият бой трябва да е срещу шампиона Антъни Джошуа.

Мачът в зала "Хангар" в Калифорния мина далеч от рутинно и Кобрата изживя много тежки мигове. Видимо в отлично физическо състояние, Пулев и Дину се хвърлиха в бой от първия гонг и направиха очакваното шоу.

В първите два рунда Кубрат водеше размяната на удари, а хилядите българи в залата бяха шумни и предвкусваха победата. В третия обаче Дину, по-голям като ръст, с по-дълги ръце, нанесе серия тежки удари и от лявата вежда на Пулев рукна кръв.

Раната не искаше да се затвори трайно, което допринесе за допълнителната драматичност. След третия рунд, който бе за румънеца, дойде и най-трудният.

В четвъртата част Дину натисна здраво и нанесе серия много тежки удари, а и допълнително нарани с глава Кобрата. Това сякаш ядоса българина, който реагира в паузата след този рунд и на лицето му бе изписано раздразнение.

Снимка: Top Rank

 

В петия рунд изчакването бе повече, Пулев опитваше да се адаптира към ситуацията - да се бие с огромна аркада и вероятно нарушена видимост от кръвта.

В шестия рунд Кобрата тръгна смело и нанесе серия удари, без обаче да застрашава за нокаут.

В отговор българинът получи едно кроше, но пък точно в мястото, което бе вече наранено. Кръвта му отново тръгна. "Давай, давай, атака", бяха инструкциите към Кобрата. И той реагира подобаващо.

В седмия рунд се стигна да върха на тази емоционална утрин (в България), а драмата бе рядко виждана за всеки фен на бокса. Кубрат Пулев засипа с удари Дину в ъгъла, свали го в нокдаун, но се случи нещо странно. Съдията спря часовника.

Снимка: Top Rank

Това се прави при удар, който е нечист и означаваше, че българинът може да бъде дисквалифициран. Повторенията показаха, че Пулев наистина удари Дину, когато съперникът бе паднал на коляно. Ударът бе отзад по главата и може да се счита за полулегален.

Реакцията на румънеца също бе странна. Той не искаше да става, но когато чу, че арбитърът е решил, че ударът просто е бил случаен, скочи на крака. И двамата боксьори след мача обвиниха съперника в мръсни номера - Дину за удара отзад по главата, а Кобрата - за артистичното поведение на румънеца.

Все пак рундът продължи, а Пулев прати още два пъти в нокдаун съперника, като от втория той не успя да се изправи. Ударите не бяха убийствено тежки, но бяха много и намериха незащитени от гарда места в лицето на грамадния румънец.

Така с нокаут в седмия рунд, Кобрата има вече статистиката от 27 победи и 1 загуба на професионалния ринг.

След успеха той се обърна на български към феновете, въпреки че интервюто на ринга бе за ESPN и се водеше на английски: "Благодаря на българската публика, уникални сте!", каза на родния език победителят.

По-късно, във включване по телефона за канала Диема спорт, който предаваше мача у нас, Пулев коментира:

"Продължих да се бия и след аркадата. Кръвта ме направи по-гладен. Бях подготвен и не спрях. Мога да направя всичко, подготвен съм за всичко.

Не беше лесно, съперникът също бе подготвен. Важното е, че преодолях аркадата, която се получи. За моя радост човекът в моя ъгъл успя да спре кръвта и да продължа. Затова и той взима такива пари, това му е работата. Победата е закономерна.

Не ми се бе случвало никога в живота такова нещо, като това в седмия рунд. Останах над нещата, понякога нещо, което ни правят като мръсно, всъщност ни помага да станем по-големи.

Благодаря на българите, които са били будни в този труден час и са зад мен."

Ето какво каза още на ринга във флаш интервю Богдан Дину:

"Стана добър мач. Той пусна мръсни удари отзад по врата и така ме победи. Исках да продължа, но не бях способен."

Снимка: Top Rank