Кубрат Пулев нарече бъдещия си съперник Антъни Джошуа "страхлив" и "скучен".

В обширно интервю пред "SkySports", българинът се закани да провали всички планове на Джошуа за мач срещу Тайсън Фюри.

Не е тайна, че Джошуа предпочита среща със сънародника си, не с Пулев, като се старае да го повтаря при всяка своя медийна изява. Кобрата не му остана длъжен и заяви:

"Той иска домакинско предимство, защото го е страх. Не виждам друга причина. Защо да бъде точно в Лондон? Защо да не бъде навсякъде другаде по света? Вие ми отговорете!

Ние им предложихме всякакви дестинации - Истанбул, Лас Вегас, Ню Йорк, Саудитска Арабия. Отговориха, че с мен Джошуа ще се боксира само в Лондон, или такъв мач няма да има. Естествено, аз се съгласих. Мен не ме притеснява мястото на двубоя.

Никога не съм настоявал тази среща да бъде в София например. От самото начало бях за неутрален терен. Мисля, че така би било най-честно и би отговаряло на феърплея. Няма идеална локация за истинския боец. Той се бие навсякъде и не се тревожи от нищо. Избирането на дестинации е за страхливците. За онези, които много говорят, но нищо не правят.

Сещам се поне за двама такива, които бяха много силни на приказки, но отказаха категорично да дойдат в София и да се изправят срещу мен - Дилиан Уайт и Джарел Милър.

Нямам притеснения около отлагането на двубоя заради пандемията. Дори да се наложи да проведем мача без публика, то той пак ще бъде интересен. Да, наложи се да се отложи във времето, но не мисля, че ще е за твърде дълго. Имаме сключен договор и силно се надявам до края на годината този двубой да се състои, ще бъде интригуващ и ще покажа на хората кой е по-добрият.

Аз съм много по-прецизен от него. Много по-хитър боксьор съм И ще го победя. При това, брутално.

Не смятам, че Джошуа се е възстановил психичеки от мачовете с Руис. Психиката означава човек да го има в себе си, да го носи в себе си. Психиката се изгражда с години, дори още от детска възраст, в семейството, където едно дете израства, след което се утвърждава като самостоятелен човек. Докато неговата е друга и беше въпрос на време да бъде разкрит.

Честно казано, ме е яд за проваления мач преди три години. Но нямаше как да се бия в подобен мач с контузия. Така беше рекъл Господ тогава. Сега дойде време да се случи и аз съм по-силен, а и победата ми ще бъде по-сладка.

Промоутърът ми Боб Аръм е уникален човек. Има изключително богат опит. Видял е много в света на бокса, знае много. Изгледал е много бокс в живота си. Той е човек, който почти никога не може да бъде подведен. В случая не греши и аз съм амбициран да оправдая неговите очаквания по възможно най-добрия и най-категоричния начин.

Сигурен съм, че ще го победя, колкото и да се опитва Еди Хърн да маневрира и да играе игрички, ние с Джошуа трябва да се срещнем и аз да го победя. То просто е писано.

Той не може да се изправи срещу Фюри, защото има договор, който е подписал за битка с мен. Договор, в който има заложени клаузи за сериозни неустойки. Отделно, Фюри има договор за трети мач срещу Уайлдър. Нито аз, нито Уайлдър ще отстъпим.

Аз лично имам желание и за мач срещу Фюри. Ще се радвам, след като победя Джошуа да се бия срещу Фюри. За мен подобен двубой би бил страхотно предизвикателство и би ми доставило огромно удоволствие", каза Кобрата.