Кубрат Пулев е близо до дебютен мач на открито в професионалната си кариера, след като агенция Top Rank обяви, че е предвиден за галата на 9 ноември във Фресно, Калифорния. Именно тази организация движи делата на Кобрат ав последната година, основно зад Океана.

В голямата боксова събота, която е предвидена за втория уикенд на ноември, централен мач ще е Джамел Херинг - Ламонт Роуч.

Първият е ветеран от военноморските сили на САЩ, който сензационно отне титлата от японеца Масаюки Ито. Това ще е първата му защита в средната категория срещу Роуч, който е непобеден.

Кубрат ще боксира, ако бъде осигурен съперник навреме, като за момента не се съобщава това да се е случило. Все пак самото обявяване на името на Пулев означава, че Top Rank работи здраво по темата.

Агенцията иска поне един бой за българина, който преди месец май 2020 г. трябва да се изправи за световната титла в тежката категория срещу победителя от реванша Анди Руис - Антъни Джошуа.

Мястото на галата на 9 ноември е стадион "Чуканси Парк" във Фресно, недалеч от Лос Анджелис.

Там играе бейзболният тим на Гризлис от долните дивизии на тази игра. Арената е за 10 хиляди, но е побирала и по 16 000, когато на нея например играха мексиканските отбори Чивас и Атлас в контролен мач преди 7 г.

Мястото се използва и за други спортни събития, а не за първи път ще приеме и боксова гала.