Украинецът Игор Шевадзуцкий ще бъде съперник на Кубрат Пулев на 30 март в София. Както е известно, първоначално Кобрата трябваше да се боксира с Мануел Чар следващия уикенд в столицата, но той получи контузия, която доведе до отлаганетo на срещата помежду им за титлата в тежка категория на WBA.

Двубоят все пак ще се състои, но чак през есента, когато Чар е възстановен от претърпяната операция.

Вместо него на ринга срещу Пулев ще се качи Шевадзуцкий, известен с прозвището си Хълк. 33-годишният украинец работи със същия мениджър, с който и Чар - Ерол Джейлан.

Хълк има 11 победи и 1 загуба като професионалист, като 9 от успехите му са с нокаут, а единственото му поражение - също. Шевадзуцкий живее и тренира в германския град Хамбург, а мачове на българска земя не са нещо ново за него.

На два пъти той е имал двубои в пловдивската зала "Колодрума" - първо на 14 декември 2019 година, когато побеждава Даниел Роблес, а след това и на 3 октомври 2020-а, когато пък се справя с Аднан Дериджа.

Последната му среща бе на 25 февруари тази година. Тогава Шевадзуцкий надви с технически нокаут роденият в Косово, но състезаващ се за Германия Едонис Бериша, като двамата играха във Висбаден.