Кубрат Пулев и Дерек Чисора говориха пред медиите на пресконференция в Лондон, на която присъстваха и промоутърите им, съответно Ивайло Гоцев и Еди Хърн. Двамата ще се бият на 9 юли в Лондон, като това няма да бъде първа среща помежду им на професионалния ринг.

През 2016 година Кобрата надви съперника си в Хамбург, за да вземе своята победа №23 при професионалстите.

“Искам да кажа на Дерик, че го уважавам, защото винаги приема мачове с тежки съперници, какъвто съм аз. Не се страхува от никого и за това има моя респект. За себе си мога да кажа, че съм напълно готов”, каза Пулев.

Британецът е в серия от три поредни загуби - една от Олександър Усик и две от Джоузеф Паркър.

“Срещата ми с Джери Форест бе добър спаринг, защото стилът му е сходен на този на Чисора. Спечелих лесно, а Дерик ще е труден съперник. Имаме история”, добави още Кубрат.

Българинът заяви, че не е бил добре подготвен за мача си с Антъни Джошуа и не е споделил пред медиите за прекарания COVID-19. 

“Сега съм здрав и съм готов да се бия с моя приятел Дерек. Ще бъде интересна битка, той е опасен, но и този път ще му покажа. Трябва да има повече бойци като него, които са готови просто да отидат на война. После ще мисля за световната титла, се га се концентрирам върху това, което ми предстои”, продължи българинът.

“Това е спорт и технически съм по-добър от него, не виждам как може да гарантира, че ще ме нокаутира. Чисора ще се изправи срещу едно много интелигентно и диво животно”, обобщи ситуацията Кобрата.

Двамата дори се обзаложиха за крайния изход на битката, но не споделиха на какво точно.