На специална пресконференция преди двубоя между Кубрат Пулев и Хюи Фюри, двамата говориха са очакванията си за срещата.

Българинът изрази увереност и заяви, че е трябвало да се бие преди много време, но няколко съперници са отказали да дойдат в София.

"Радвам се, че този мач ще се проведе в България, въпреки многото усилия да го направим. Толкова противници се отказаха, въпреки всичко успяхме да го направим.

Знаете, че е важна българската публика, тя има специално място, защото моята кръв е българска. Смятам, че е сериозен противник, няма нищо общо с предишните в България.

Той е следващият поред в ранглистата на IBF, двама преди това се отказаха, не искаха да дойдат тук. Радвам се, че се съгласи, още преди да се е отказал Джарел Милър, ние вече бяхме в преговори.

Снимки: Иван Григоров

Те веднага казаха, че ще дойдат в София. Въпросът е оттук нататък - 27 октомври, има около два месеца, ще се подготвя както трябва. За това, че е дошъл да победи и че е бъдещето в тежка категория - може би, но няма как да мине през мен.

Имам достатъчно опит с 300 аматьорски мача, немалко опит в професионалния бокс, така че съм си взел поуки. Губил съм не само от Кличко, поучил съм се и от загубите при аматьорите. За съжаление, не играх година и половина, но беше заради контузия, после бях готов за игра, но съперниците се отказваха, а и правилата са такива.

Снимки: Иван Григоров

В момента имаме противник и той ще бъде в София, много сериозен противник. Това ще бъде един сериозен и зрелищен мач, поради което подхождам изключително сериозно в тренировъчния процес и всичко в този мач, така че да мога да победя и да не се изложа пред родната публика.

Не подценявам Фюри, защото той е млад и перспективен, той във всеки един момент може да е опасен, затова се подготвям сериозно и ще бъда на топ ниво за мача.

Подготовката ми беше на Белмекен, общо физически подготовки, но правих и спаринги, чувствам се много добре. Смятам с моя треньор сега да отидем в Берлин и да се подготвяме там, после ще има спаринги в месеца преди мача.

Снимки: Иван Григоров

Ще имам 2-3 седмици, където ще отидем на базата на немците в близост до Берлин.

Разделихме се със "Зауерланд", защото те преследваха само финансовия аспект на бокса, а той мен не ме интересува толкова, затова и билетите в залата са със занижени цени.

Има билети по 20 лева, което е едно кино, така че ще могат да гледат и тези, които преди са се отказвали, заради високите цени", заяви Кубрат Пулев.

Снимки: Иван Григоров