Не знаех, че предстоящият ми съперник Ридъл Буукър е лежал в затвора. Това заяви най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев пред БНТ.

"Чувствам се перфектно. Върви подготовката. Ще имам мач на 9 ноември в Калифорния. Всичко е супер. Вече всичко е наред и се надявам да победя и да донеса още една победа за България. Нямам много информация за новия си съперник. Знам, че е добър, че не е за подценяване. Няколко боксьори отказаха мач с мен. Нямах представа, че е лежал в затвора. Това не играе никаква роля. Може в затвора да се съхранил повече", каза Кобрата.

Той сподели, че двамата още не са се срещали на живо, но е гледал негови мачове и тепърва ще го разузнавам.

Попитан какво мисли за Буукар, който изглежда доста заоблен, Кобрата отговори, че и мексиканецът Анди Руис (б.р. - настоящият световен шампион, който взе поясите на Джошуа) също е много "пухкав", но е станал световен шампион.

"Руис сътвори най-голямата изненада може би от от десетилетия на ринга. Външният вид не е толкова от значение. Вси пак говорим за бокс, а не за културизъм. В бокса не са определящи мускулите, а издръжливостта. Все пак това са 12 рунда, говорим за 47-50 минути бой. А това означава, че човек трябва да е издръжлив, да има бързина, да има физика, да има много качества. Така че външният вид не е от чак такова значение. В този ред на мисли мен нищо не ме притеснява. Чувствам се супер, имам много повече енергия в сравнение с много други съперници. Здрав съм, което е най-важното. Имах аркада, на която й трябваше време да зарасне. Не трябва да се прибързва с такива неща. Усещах я твърда и при един удар можеше да се отвори. Но в момента всичко е перфектно. Случаят с Джени Суши също отшумя, така че всичко е наред. С Комисията нещата също са изчистени, имам право да играя и гледам напред", допълни Кубрат.

"Мачът за мен е много важен, защото ако загубя, няма да имам мач за титлата. Всеки един мач от тук нататък за мен много важен. Реално в първата половина на следващата година трябва да има мач за титлата. Аз сега съм се концентрирал върху предстоящия противник. Излизам напълно мобилизиран, ще играя на 100%, защото искам победата. Този мач е предпоследното стъпало по пътя към мач за световната титла", каза още той.

Кубрат сподели още, че треньорът Ули Вегнер също е прекратил договора си със Зауерленд.

"Крайно време беше и той да приключи с тях, защото там самата енергия е такава. Продължаваме да работим", завърши боксьорът.