Българският боксьор Кубрат Пулев заяви пред bTV, че засега няма намерение да влиза в политиката, но може да се кандидатира за президент.

Бившият претендент за световната титла в тежка категория не изключва възможността един ден да има своя партия или да се кандидатира за президент.

По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката и "може би този ден е близо".

Пулев сподели, че е мислил и за име на своята евентуална политическа формация и е харесал "Велика България", защото за него "България е велика".

Що се отнася до направеното му от председателя на КОД Петър Москов предложение да влезе сега в политиката, Кубрат Пулев заяви, че "на този етап ще продължа да давам на българите готина енергия от боксовия ринг. Смятам, че имам какво да дам".

Боксьорът заяви, че не може да бъде използван и няма да го позволи. Сигурен е, че не това е била целта на предложението на Москов, чиято формация определи като "готини хора на фона на политическата прослойка".

На въпроса дали би се кандидатирал за президент, Пулев отговори: "Защо не?". По неговите думи президентът Радев би бил силен опонент на едни избори, но не това е най-важното, а какво ще се направи за България.

Според него страната има нужда "от силно управление", а в момента "няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска".

Ако влезе в политиката, боксьорът ще разчита на "подкрепата на българския народ". Първото нещо, което би направил като политик, е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние.