Кубрат Пулев бе доволен от победата на брат си Тервел в Танзания, но не и от представянето му на ринга.

Тервел изигра девет рунда срещу Викапита Мероро от Намибия, доакто от противниковия лагер не хвърлиха кърпата.

Въпреки доминацията на Тервел през целия мач, очавканията бяха за доста по-убедителна победа. Това изтъкна и Кубрат, който по традиция бе в ъгъла на брат си и в този двубой.

В началото играеше по-предпазливо и аматьорски, с един-два удара. Това е професионален бокс и му казах да не се сърди на съдията. Първо Тервел го надигра, обезвери го с левите прави и с движението с краката. Всички тези неща доведоха до това, което стана в деветия рунд.

Когато вървят рундовете играта става съвсем различна. Противникът му се умори и нямаше вече никакъв шанс. Започва да не вижда ударите след толкова леви прави, които Тервел му вкара.

Тервел може много повече. Не беше в топ форма и формата, в която съм го виждал. Може би роля изигра и това, че не е играл много време. Когато не си бил на ринга дълго време, губиш рутината. Надявам се да сте доволни от мача. Видяхте колко много българи имаше, което радостно, дори и в Африка. Навсякъде има българи, които дойдоха да ни подкрепят, за което им благодаря", заяви Кобрата.