Кубрат Пулев и Антъни Джошуа отново се изправиха очи в очи преди утрешния си двубой, в който Кобрата ще опита да свали съперника си от върха в тежката категория и да си осигури прозвището световен шампион. Двамата боксьори застанаха един срещу друг на традиционния за подобни събития кантар, в който бе измерено официалното им тегло преди интригувa]ия им съботен двубой на ринга.

Българинът излезе първи на подиума, съпровождан от Ивайло Гоцев, който е негов промоутър и партньор, както и треньора си Ибн Кейсън. Теглото на Кубрат е 108.7 килограма, а малко след това Джошуа също бе претеглен, като се оказа, че е с точно 500 грама по-тежък от Пулев - 109.2 килограма.

Събитието не мина без напрежение, което в един момент ескалира до таква степен, че се наложи двамата боксьори да бъдат разделени от доста по-масивните от тях охранители. Пулев, който имаше сериозна подкрепа в залата и доста окуражителни викове по свой адрес, пръв започна всичко, пръв потърси контакт със съперника преди намесата на охраната.

След края на кантара, промоутърът на Ей Джей и организатор на събитието Еди Хърн пък сподели какво точно са си казали двамата боксьори. 

Ти си нищо. По-добър съм от теб. Утре ще те приключа!”, са били думите, които Пулев е повтарял към световния шампион. 

В крайна сметка обаче двамата се поздравиха, макар британецът също да не остана длъжен на съперника си, като в един момент боксьорите си крещяха лице в лице. Кубрат все пак каза на Джошуа, че го уважава, но въпреки това е по-добър от него.