Кубрат Пулев говори пред БНТ за причината за раздялата със "Зауерланд". Пред екип на БНТ той заяви, че въпреки прекратените взаимоотношения с германската промоутърска компания, това е крачка напред в неговото развитие.

"Просто аз съм българин. Никой в чужбина не се интересува от българина. Интересуват ги парите. А мен ме интересува да се развивам.

Не ме интересуват толкова парите, колкото това да стана световен шампион. Победите, битките - това ме интересува мен.

Тях ги интересуваше единствено и само парите, къде могат да изкарат много пари. Това са различни неща", каза Пулев пред нашата камера.

В момента Кубрат е на 20-дневен лагер на Белмекен и работи за обща физическа подготовка. Следва месец в Берлин с треньоа Ули Вегнер, където основно ще прави спаринги преди мача си в края на октомври в София срещу 23-годишния британец Хюи Фюри.

"Противникът определено няма общо с другите двама, които бяха в България. Този е доста по-добър, млад, нахъсан и техничиски е много добре. Смятам, че ще стане голяма битка", добави Кобрата.

Залогът в мача е голям, защото ще определи претендент за световната титла на IBF, която се държи от Антъни Джошуа.

"Трябва да победя, това е едно много сериозно препятствие, с което трябва да се справя. Ще дам всичко от себе си да успея", сподели още Кубрат Пулев.