Тайсън Фюри изригна в неподражаемия си стил и даде култово интервю за BBC дни, преди да се изправи срещу Том Шварц в Ню Йорк. Мачът в събота не е със залог титла.

В интервюто Циганския крал отправи куп тежки думи към основните двама претенденти за №1 в тежката категория на бокса. Първата мишена бе Антъни Джошуа, загубил сензационно от Анди Руис-младши, с което британецът сдаде поясите във версиите IBF, WBA и WBO.

"Ако един човек не иска да е на ринга, той няма как някога да се завърне в голямата игра - каза Фюри. - Знам го от опит, питайте който и да е треньор в нашия спорт. Когато гледах как Джошуа отива към ринга за мача с Руис, видях човек, който няма желание да се боксира. Не знам как някой си е мислил, че той ще ме бие. Как и в кой свят Антъни Джошуа може да ме победи?!

Той е приключил за бокса. Убеден съм в това. Да, физически, като спортна форма, той е над всички в бокса. Сигурно чупи метриките във фитнеса, сигурно резултатите му кондиционно са изключителни. Предполагам, че се справя добре и с крушата. Но това не е бокс. Това не значи нищо.

Нашият спорт не е ядрена физика - или можеш да се биеш, или не можеш. Можеш да се тъпчеш с протеинови добавки, но когато те фраснат в брадата и се паникьосаш, протеиновите десертчета не ти помагат. Двамата най-добре изглеждащи кондиционно боксьори в последните 20 години са Кличко и Джошуа, но и двамата паднаха от двама дебелаци!"

Непобеденият все още на професионалния ринг Фюри не спря дотук, защото бе ред на втората му предпочитана напоследък тема - Дионтей Уайлдър. Американецът и британския боксьор направиха страхотен мач през декември, но съдийското решение не успя да ги раздели - реми. Вместо реванш обаче, Уайлдър избра да се бие с Доминик Брийзил.

"И той е подобен случай - каза Фюри за Дионтей. - Ако си толкова физически корав, изглеждаш като културист, а дойде един дебелак, преборил се с наркотици и пиене, и той ти причини това, което аз на него - ти просто не ставаш.

Какво може да ме притеснява в Уайлдър? Нищо! Той не успя да ме нарани изобщо на ринга, удари ме един-два пъти по врата, а последният нокдаун бе момент, който проспах. Но не бях наранен. Не бях в най-добрата си форма, но пак бях по-добър от него. Той обаче се оказа недостатъчно голям мъж, за да поиска да се бием пак.

Даже няма смелост да ми проговори. Преди мача ми пишеше съобщения. След него аз му написах пет, а той не отговаря..."