Олимпийският шампион в борбата от 1996-а и бивш кечист - Кърт Енгъл, е на път да осинови българско дете от Сливен, съобщи самият той в профила си в Инстаграм.

От няколко дни популярният американец е в България със съпругата си, като е гост на нашия кечист Александър Русев (с рождено име Мирослав Бърняшев). Информацията за осиновяването бе потвърдена за Дир.бг от близките на родния кечист.

Енгъл публикува три снимки в социалните мрежи. Първата е от сливенски мол, втората от кино в града, а третата на късметче, което е получил с кафето.

Вижте тази публикация в Instagram.

My wife and I are in Bulgaria visiting our adopted son. We ran into this at the mall. It’s a mini wrestling ring. I heard @rusevig trained here when he was a toddler. Lol. #Bulgaria #adoption #newfamilymember

Публикация, споделена от Kurt Angle (@therealkurtangle) на

Енгъл ще осинови момченце на име Иван, като процедурата вече е задействана. Тя ще продължи няколко месеца. Бившият кечист обаче не съобщава подробности за възрастта на детето и за това как са решили със съпругата му да осиновят точно българче.

Те са получили снимки на детето чрез международната система на социалните служби и веднага са си го харесали.

Дошли са в Сливен, за да прекарат време с него и да разгледат държавата ни.

До момента Енгъл и съпругата му имат четири дъщери и един син, но искат още да увеличат семейството си.

Те се връщат в САЩ след няколко дни, а по време на процедурата Иван ще учи английски, за да се приспособи по-лесно към живота зад Океана.

Вижте тази публикация в Instagram.

My fortune cookie message in Bulgaria today. What does it say? Any help is appreciated. #itstrue #fortunemessage

Публикация, споделена от Kurt Angle (@therealkurtangle) на

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos