Боб Аръм, който е видял всичко в професионалния бокс, заговори за големия мач на 2020 г.

Но не този, който очакваме ние - за световната титла с Кубрат Пулев на ринга (вероятно срещу Антъни Джошуа), а реванша между Деонте Уайлдър и Тайсън Фюри.

Мачът е на 22 февруари и се очаква с огромен интерес. Аръм, който ръководи агенцията Top Rank, а се грижи и за делата на Пулев, е пряко заинтересован. Той е и в договорни отношения с Фюри, който е считан за най-атрактивното име в тежката категория заради поведението и стила му. И го сравни с най-големия в историята - Мохамед Али, на когото също е бил промоутър за един определен период.

"Това е невероятен мач, невероятна възможност за бокса - коментира Аръм. - Такива боеве живеят собствен живот, извън контекста на цялата категория. - Интересът е огромен, а телевизионните гиганти ESPN и FOX имат уникален шанс. Те могат да продадат над 2 милиона платени абонамента за такъв двубой, убеден съм!

Тайсън вече е звезда и за американците, след като направи невероятно впечатление в първия си мач с Уайлдър. В него има толкова различни и специални неща.

Ако трябва да се върна назад във времето, аз съм правил някои от големите битки в нашия спорт. Някои от епосите - с Шугър Рей, с Хаглър, Роберто Дюран, Форман и Али. По-късно участвах и в подготовката на Мейуедър - Пакиао.

Наистина, видял съм невероятни мачове, промотирани по изключителен начин пред света. Мисля, че този може да бъде един от тях.

Дали ще стане велик като Мохамед Али - Джо Фрейзър, например? Онова бе политика, нещо огромно. Това не е чак от такива пропорции.

Но ако трябва да сравнянам, бих казал, че Тайсън Фюри има нещо от Мохамед Али в себе си. Има и по нещо от Форман и Дюран.

Той е мечта за всеки промоутър, с което ми напомня най-много за Али. Когато аз движих делата му, всъщност не трябваше да правя кой знае какво. Човекът бе ходеща реклама на себе си. Днес Тайсън има същата харизма и качества, да не мислите, че ще тръгна да му казвам какво да говори и кога?! Не, моята роля е да му кажа - бъди тук или там в този или онзи ден. Нищо друго.

Хората ми приписват много заслуги, но при Али и сега с Фюри, те не са големи. Работата да си промоутър за такива хора е лесна."