Една легенда в смесените бойни изкуства слезе завинаги от октагона.

Аманда Нунеш направи това по най-добрия начин - с категорична победа над Ирен Алдана в главния мач на галавечерта UFC 289, която се проведе във Ванкувър.

ВИЖТЕ ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ БИТКАТА ТУК>>>

Нунеш бе абсолютна господарка в битката и накрая спечели с единодушно решение на тримата съдии (50-44, 50-44, 50-43), а съперничката й имаше няколко кървави рани по лицето.

В интервюто след срещата тя постави коланите в центъра на клетката и свали ръкавиците си. Така тя обяви, че слага край на своята кариера. Аманда се оттегля с рекорд 23-5 в ММА и в серия от 2 поредни победи. Тя спира на върха като шампионка в категория петел и перо.

Getty Images

"Преди доста време казах на половинката ми и майка ми, че ще се откажа. Дойде време да го направя", каза Нунеш непосредствено след края на мача.

Бразилката е носителка на поясите в лека категория и петел. Тя държи няколко рекорда, включително за най-много победи в шампионски двубои при дамите (11) и най-дълъг период като шампион (3096 дни).

Getty Images

Вечерта не мина и без инцидент извън октагона.

Фенове паднаха от трибуните в "Роджърс Арена" по време на излизането към клетката на един от местните любимци на публиката.

Канадецът Майк Малио проправяше своя път към клетката, когато негови почитатели, които искаха да го поздравят преди битката му с Адам Фужит, паднаха на метри от него.

Представител на "Роджърс Арена" и Дейна Уайт потвърдиха, че няма сериозно наранени фенове. Това бе първо събитие на UFC в Канада от четири години насам.