Бившият световен шампион в тежка категория на професионалния бокс Владимир Кличко не изключва варианта да се завърне на ринга. Украинската легенда изяви желание да подобри рекорда на Джордж Форман за най-възрастен шампион в категорията си.

Американецът спечели титлите на WBA и IBF на 45-годишна възраст. Кличко вече е на 46 и обяви пред германския вестник Bild, че иска да подобри това постижение.

“Ако съм в добра форма, кой знае, може би все още пазя мечтата си да счупя рекорда на Джордж Форман. Това ме мотивира да ставам и да спортувам всеки ден. Не искам да чупя челюсти, искам да чупя рекорди”, каза украинският боксьор, който се отказа от спорта през 2017 година с впечатляващите 69 победи в актива си.

В момента Владимир е редом до брат си Виталий, който е кмет на Киев и му помага в трудните времена за украинците, които бяха нападнати от Русия през февруари тази година.

Кариерата на Кличко приключи с две поредни загуби - първо от Тайсън Фюри през 2015 година, а после и от Антъни Джошуа през 2017.

През 2014 година той победи Кубрат Пулев с нокаут в Хамбург, запазвайки световните си титли.