Бащата на Василий Ломаченко до последно е бил против битката срещу Теофимо Лопес, която украинската звезда загуби след единодушно съдийско решение в полза на америкаския боксьор. Анатолий Ломаченко, който е и треньор на своето момче, при това изключително успешен, след като го изведе до два олимпийски златни медала, не е искал Лома да се качва на ринга заради контузия в рамото. 

Мениджърът му Егис Климас потвърди новината, като заяви пред ESPN, че желанието на таткото е довело до семеен скандал. Боксовата звезда дори е заплашил, че ще се откаже от спорта, ако действително бъде спрян за мача с Лопес, обединил световните титли в леката категория на професионалния бокс.

"Ще искаме реванш. Щом е толкова здрав, нека да го покаже още веднъж", каза още Климас относно евентуален втори мач между Ломаченко и Лопес.

Въпросният проблем е бил в рамото на Василий, който е изпуснал седмица от подготовката си за двубоя заради тази травма. Докторите са му поставили инжекция, след което са му забранили да натоварва ръката и рамото си прекалено много в следващите седем дни.

За Лома това бе едва втора загуба в шестнадесет мача като професионалист. Единствената му такава преди поражението миналата събота датираше от 2014 година.