Мачът за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа е договорен "принципно", като единствената оставаща подробност е къде ще се играе.

Това съобщи рано тази сутрин Майк Копингер, уважаван журналист в средите на специализираните боксови медии.

Според него асоциацията IBF е дала своето съгласие с условието на щаба на шампиона - срещата да е на 30 май или 6 юни. Като с голямо предимство е вариантът с първата дата.

Почти сигурно това означава, че Пулев ще трябва да опита да отнеме титлите на Джошуа във Великобритания, защото именно такава е стратегията на Еди Хърн и хората около Ей Джей.

По-късната дата е избрана заради възможностите тогава да бъде ангажиран някой от големите стадиони в Лондон или Кардиф. Преди това те са заети в програмата на футболния сезон.

Неофициално, новината потвърди и Боб Аръм, който говори по други теми в студиото на ESPN. Промоурът обаче кимна и каза, че "Пулев ще получи шанса, който си заслужи", когато бе запитан дали всичко по мача е уговорено.

Официално, боят ще бъде обявен вероятно още днес или най-късно в понеделник.

Правата за него е взел стрийминг гигантът DAZN, а това означава, че излъчването ще бъде доста "солено" за телевизиите, които искат да предават в отделни страни.