Конър Макгрегър, който през месец юни се отказа от бойните спортове за трети път в последните четири години, изглежда отново ще се върне в играта. Ирландецъ ще излезе от пенсия, за да се качи отново на боксовия ринг, при това отново срещу легендарна фигура.

През 2017 година ММА боецът загуби в мач по правилата на бокса от Флойд Мейуедър, а сега ще се изправи срещу осемкратния световен шампион Мани Пакяо.

"Ще бъде истинска чест да мога да кажа, че съм се изправял срещу двама от най-великите боксьори в модерната история на спорта", написа Макгрегър в Twitter, след като малко преди това отново използва социалната мрежа, за да обяви предстоящата битка с Пакяо, която изглежда ще се проведе в държава от Средния Изток.

Колоритният ирландец и до днес държи рекорда за най-бърза победа в мач за титлата от UFC. Бившият шампион в лека и полулека категория нокаутира Жозе Алдо за едва 13 секунди. Макгрегър е първият ММА боец в историята, който е бил шампион в две категории на UFC по едно и също време.

41-годишният Пакяо пък е един от най-успешните професионални боксьори на всички времена със своите 62 победи в 71 мача. Филипинецът е първият боксьор в историята, който става четирикратен световен шампион в полулека категория.

Битката между Конър и Мейуедър генерира приходи от над 450 милиона паунда, като 4.3 милиона души в Северна Америка платиха чрез системата pay-per-view, за да гледат шоуто. Единствената по-гледана битка на територията на този континент е тази между Мейуедър и Пакяо през 2015 година.