Хорхе Масвидал - един от най-опитните бойци в UFC, отправи кървави и смразяващи закани към противника си Камару Усман, преди двамата да влязат в битката им в събота срещу неделя (наше време) в Абу Даби.

35-годишният боец замени в последния момент бразилеца Жилберт Бърнс, който е с положителен тест за коронавирус.

Масвидал пристигна с частен самолет в Близкия изток и обяви, че "ще обезглави Камару", известен като Нигерийския кошмар. Ако го каже някой на улицата, сигурно ще прозвучи несериозно, но от устата на един от най-опасните бойци в ММА, такава закана си е стряскаща.

Масвидал има зад гърба си 48 боя в ММА, кариерата му продължава вече 17 години. Той е рекордьор по най-много боеве, без да стигне до битка за световната титла. Общо има 35 победи и 13 загуби, макар напоследък да се смята, че най-добрите му времена са минало и формата му е спаднала.

"Тялото му ще лежи в краката ми, ще го обезглавя", закани се в Абу Даби американецът, който е с баща кубинец и майка - перуанка.

Известен като един от най-яростните и темпераментни бойци, Масвидал изобщо не бива да бъде приеман не на сериозно. А  и татко му е лежал над 20 години в затвор във Флорида за убийство... 

Нигериецът обаче е фаворит на букмейкърите да спечели в събота и отвърна спокойно на силните думи на противника.

"Ще доминирам в боя от първата до последната секунда - каза Усман. - Така е било винаги досега в моите мачове. Контролирам нещата и не мисля, че срещу него ще е различно."

Боевете от UFC 251 ще се предават у нас от Max Sport 2 и започват в ранните часове на неделната сутрин.