Дионтей Уайлдър предизвика вълна от реакции в света на бокса след думите си, че би нокаутирал без проблем намиращ се в разцвета на силите си Майк Тайсън.

Американецът до този момент няма загуба на боксовия ринг, като е постигнал 41 от 42-те си победи с нокаут. Именно поразяващият му удар е това, което го прави сред най-добрите боксьори в тежката категория в момента, докато техниката му често е подлагана под съмнение.

Мнозина го разкритикуваха за думите му относно Майк Тайсън, докато не се намеси самият той.

Тайсън не пожела да влезе в словесна престрелка с Уайлдър, но сериозно разкритикува решенията му в кариерата.

"Вижте, това не е само проблем при Дионтей, а в целия бокс като цяло.

Има няколко наистина добри боксьори, какъвто е и Уайлдър, но той се хвали с някакъв рекорд от над 30 или 40 нокаута, нямам идея колко са, а всъщност има само 2-3 истински мача.

Той почти нямаше сериозен противник, защо не използва шанса да се бие срещу Кличко преди години? Щеше да ми бъде интересно да го видя тогава.

Нокаутира на ринга някакви дребни нещастни момчета и трупа визитка. Всички в бокса говорят много, а всъщност не правят нищо.

Искам да го видя само в мачове срещу истински претенденти за шампионски пояси. Искам силните боксьори постоянно да са един срещу друг.

По мое време исках да се бия с най-добрите, за да се доказвам срещу тях. Когато бях най-добър, другите искаха да премерят сили с мен, не съм бягал от мач.

Ако правех като тях, може би и аз нямаше да имам загуба. Срамно е, тази политика на бокса е срамна.

Слушам ги как говорят за великия рекорд на Роки Марчиано от 49-0. Но знаете ли, той го постигна със здрави мачове, излизаше срещу най-добрите. Роки си скъсваше задника, за да завърши кариерата си непобеден.

Тези момчета не осъзнават, че дори Мохамед Али има загуби, но пак остава най-добрият в историята. Ще остане завинаги такъв".