Бившият световен шампион в бокса Майк Тайсън разкри, че все още има приятели, с които заедно е извършвал престъпления и такива, с които се е запознал в затвора.

Американецът, който лежа три години зад решетките между 1992-а и 1995-а, още поддържа връзка със "свои стари приятели", от които по негови думи някои са убийци с доживотни присъди.

През години Тайсън имаше много проблеми с властите, като е арестуван десетки пъти за различни провинения.

"След като ме затвориха, започнах да се боксирам. Казах си, че спирам с престъпленията. Но все още виждах своите приятели, с които ограбвах и те още бяха в клуба. Все още поддържахме връзка и ги гледах как правят простотии.

Никога не ми е харесвало. Изграждах кариера и хората се чудиха защо продължавам да излизам с престъпници. Поехме различни пътища - аз станах боксьор, а те убийци.

Щастлив съм, че не съм в затвора с тях, но все още ги посещавам. Имат четири или пет доживотни присъди. Те са най-старите ми приятели и най-дълготрайните", споделя Железния Майк.

През 1991-а Тайсън беше осъден на шест години заради изнасилване на Дизире Уошингтън, като излежа три от тях преди да се завърне в бокса.