В разгара на пълната неизвестност около подновяването на нормалния спортен живот и чакането на поредна новина около мача за световната титла в бокса на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа, друга вест оглави потока от заглавия в този спорт. Майк Тайсън се завръща на ринга, макар и само за серия благотворителни мачове.

Големият шампион е на 53 години и се бе отдал на други занимания в последните години, включително отглеждане на марихуана, водене на собствено онлайн предаване и създаване на профил в социалните мрежи на кучето му Марс, което вече има 18 хиляди последователи в Туитър.

Но Железния Майк обяви, че тренира вече от няколко месеца и планира да влезе между въжетата веднага, щом това бъде възможно с оглед на пандемията и мерките срещу нея.

В разговор с рап звездата Ти Ай, проведен в Инстаграм, Тайсън обяви новината.

"Идеята е за мачове от по 3-4 рунда, а приходите ще идат за бездомни, за хора със зависимости и други в нужда - каза Майк. - Тренирам по няколко часа на ден и постепенно влизам във форма.

Удрям по чувалите от известно време. Тялото ме наболява, все едно трима души са ме наритали здраво. Но тренирам и не се отказвам.

Два часа кардио, един час на колелото, после тежестите. След това идват боксовите тренировки - чувалите и лапите, по 25-30 минути."

За последно Тайсън се боксира професионално през 2005-а срещу Кевин Макбрайд.

Година по-късно направи демонстративен мач срещу Кори Сандърс, но това остана единствена такава проява. А още тогава шампионът се канеше да прави серия благотворителни мачове.

Завръщането му може да се окаже голяма новина, която да последва легендарни "старчета" в ринга. Големият Лари Холмс се боксира и на 52 години, а Джордж Форман стана шампион на 45 и продължи да се бие още 3 години след това.