Неповторимият Майк Тайсън обсъди сегашната ситуация в тежката категория на професионалния бокс. Той стори това в навечерието на демонстрационния си мач среу Рой Джоунс Джуниър, до който остават малко повече от две седмици. Битката на двете култови фигури ще се състои на 28 ноември, а сега Железния Майк се изказа ласкаво за Тайсън Фюри, както и за Дионтей Уайлдър... с едно условие.

"Смятам, че Фюри е много добър. Знае как да се боксира. Умен е и изглежда наистина труден за удряне. По дяволите, той е почти 213 сантиметра. Истинско чудовище е", каза Тайсън по адрес на съименника си пред ESPN. 

Фюри обаче се превърна в обект на атаки от друг боксьор от същата категория, когото победи наскоро - Дионтей Уайлдър. Американецът обвини Циганския крал в измама и по думите му в ръкавиците на Тайсън има нещо твърдо, което нанася допълнителни щети.

Той не спря дотук и добави, че във водата му е имало "нещо, вероятно отпуснало мускулите му" и то е било сложено от един от собствените му треньори 

"Уайлдър е добър. Когато си е извадил главата от задника. Просто трябва да спре да приема всичко толкова лично. Тогава е наистина добър. Нека се концентрира върху бокса", каза Майк по адрес на Уайлдър.

"Като боксьори разполагаме с ограничено време в животите си, в което можем да правим това, което обичаме. Така че всички трябва да го правят колкото се може повече. Докато все още могат", добави още ветеранът, който не подмина и Антъни Джошуа в коментарите си.

"Той е доста голям. Трудно е да се биеш, когато си толкова едър, особено срещу по-дребен съперник. Не смятам, че е шампион само на хартия, но може да научи още доста неща", каза той относно съперника на Кубрат Пулев.